Strängnäs KonstGalleri 

Trädgårdsgatan 24 Centrala Strängnäs 

Om oss

Vi skapade denna ideella organisation för att möjliggöra för konstnärer att kunna ställa ut sin konst samt för konstintresserad få en trevlig konstupplevelse med många olika konstnärer och konstuttryck i galleriet, oftast varje vecka en ny utställning. Vi öppnade vårt galleri 1 juni 2023

Vi driver galleriet helt ideellt och upplåter utställningsmöjlighet till vårt självkostnadspris. Vi tar ingen provision eller andra avgifter. Galleriet kan bokas till egna utställningar av både medlemmar och andra konstnärer. Strängnäs konstgalleri arrangerar även samlingsutställningar, vårsalong, höstsalong, jurybedömda utställningar mm. där intresserade kan anmäla sig till via vår hemsida eller mail.  Vår vision är att Strängnäs konstgalleri  blir ett nav för konstnärer och konstintresserade. Vi vänder oss till både yrkesverksamma konstnärer samt seriösa amatörer inom bildkonst, fotokonst, textilkonst samt skulptur. Vi vill sprida konsten och konstintresset i Strängnäs med omnejd.

Medlemskap

Vi är en ideell förening vars mål är att sprida konst och konstintresse i Strängnäs med omnejd. Vi erbjuder  Konstintresserade härliga utställningar flera gånger om året och till konstnärer utställningsmöjlighet i vår galleri till vårt självkostnadspris. Våra medlemmar är konstnärer och konstintresserade.  För att ställa ut i konstgalleriet behöver du inte vara medlem men du får gärna bli medlem i vår förening och träffa likasinnade kreativa, konstnärer och  konstintresserade människor.

 Vår förening är ny och vår verksamhet startar den 1 juni 2023

Att bli medlem i Strängnäs Konstgalleriförening har många fördelar både för dig som konstnär och för dig som är konstintresserad om du blir en av oss  kan du nyttja medlemsförmåner, bli inbjuden på vernissage, lyssna på spännande föredrag, delta i vårt konstlotteri (en gång om året) , gå en kurs i måleri eller bara komma och mingla med oss på utställningar eller andra aktiviteter.  När du bli medlem i Strängnäs konstgalleriförening betalar du en medlemsavgift på 150 kr./år 


Vi har även en grupp Gallerikonstnärer - som är aktiva konstnärer som vill ställa ut sin konst fler gånger per år i  genom att boka egna utställningar eller delta i samlingsutställningar som arrangeras av galleriet. Denna grupp betalar en medlemsavgift på 350 kr per år och får även delta i medlemsutställning en gång om året utan kostnad. Här kan vi ta mot ett begränsat antal medlemmar som söker in med sin konst och kan vara i kö för en ledig plats. En aktiv gallerikonstnär kan välja att  bli vilande i gruppen konstintresserad medlem om behov av utställning inte föreligger för gällande år och när/om situation ändras återgår man till denna aktiva grupp, när plats finns. Gallerikonstnärerna hjälper även till med bemanning och hängning av utställning om behov finns.

Medlemsförmåner/Medlemsinfo
Medlemsbrev till alla medlemmar
Inbjudan till Vernissage och Utställning i galleriet
Delta i konstlotteri ( en gång om året)
Studiebesök hos andra konstnärer eller utställningar
Medlemsträffar och Mingelkvällar
Alla medlemserbjudanden/förmåner via Riksförbundet Sveriges Konstföreningar
20%  rabatt på Inramningar hos Catarinas ramateljé, Åkerstyckebruk
Alla medlemmar kan delta i en Konstrunda som arrangeras av Galleriet
Alla medlemmar kan boka galleriet för egen utställning med 10% rabatt på ord pris, gallerikonstnärer 20% rabatt .
Aktiv medlem, Gallerikonstnär får gratis plats på medlemsutställning en gång om året.
Gallerikonstnär får en presentation av sig på vår medlemssida


Årsmöte hålls i slutet av mars månad årligen, däremellan har vi medlemsmöten, medlemsträffar, trevliga konstutställningar med mingel, konstföreläsningar, kurser, konstresor och studiebesök

Medlemssida

Persondata

De personuppgifter som ni delar med oss använder vi till enbart för att hålla kontakten med er, underlätta vid bokning samt marknadsföra er utställning på vår hemsida samt FB och IG om det är ok för dig. 

Utöver vår hemsida som drivs av Strato så behandlar vi era personuppgifter i utställningskalendern samt medlemsmatrikeln för medlemmar Ingen annan lagring eller delning av era personuppgifter förekommer.
De personuppgifter ni delger oss kommer sparas två år efter att ni haft er senaste utställning, detta i syfte att underlätta potentiella framtida utställningar. När en medlem utträder föreningen raderas uppgifterna omgående. Ni har när som helst rätten att invända mot den behandling vi företar oss, få tillgång era personuppgifter som vi behandlar samt få dessa raderade.

Välkommen till en ideell konstförening som driver Konstgalleri, utställningar, kurser, föreläsningar osv.